RcFun.dk, Danmarks sjoveste butik
RcFun.dk v. Hammerskov Logistik ApS

Indkøbskurv
Beløb: 0,00 DKK Antal: 0
GÅ TIL KURVEN

Droneregler

Regler for flyvning med fjernstyrede droner.

Generelt om droner.

Vi begyndte at sælge quadcoptere i 2008. Gyroerne kunne ikke helt følge med, så stabiliteten lod meget tilbage at ønske, på det tidspunkt kaldte de fleste dem ufo’er.

I løbet af 2012-2013 skete der en stor udvikling indenfor området, og så tog det fart – quadcoptere var for rimelige penge til at købe i en kvalitet så alle kunne være med, samtidig med dette begyndte de fleste at bruge det mere mundrette udtryk ”droner”.

Men hvad er en drone, og hvad må man bruge den til?

Rent teknisk er en drone er et fartøj, der kan flyve autonomt eller efter en programmeret rute. Dvs. det er produkter som Parrob Bebop, DJi Phantom med indbygget GPS, hvor man kan bestemme hvilken rute dronen skal flyve.

De mindre modeller, hvor man hele tiden skal styre dem med fjernbetjeningen hedder egentlig quadcoptere (hvis der er flere rotorblade kan de hedde hexacoptere eller octacoptere), men kald dem hvad du har lyst til – vi ved hvad du mener. I resten af denne beskrivelse bruger vi udtrykket droner, da det pt. er det mest benyttede, uanset definitionen.

Vi har her nedenunder samlet reglerne for droneflyvning for privatperson i Danmark, du kan også klikke her – hvor vi har lavet dokument med reglerne for droneflyvning, som du kan tage med dig.

Dronereglerne:

  • Som privatperson, må du ikke tage billeder eller filme private haver, gader, veje eller pladser.
  • Maksimal tilladt flyvehøjde er 100 m og du skal hele tiden kunne se dronen.
  • Droner over 7 kg må kun flyve fra godkendt modelflyveplads og kræver en ansvarsforsikring.
    Droner må maksimalt veje 25 kg.
  • Overflyvning af mennesker er ikke tilladt, og andres liv og ejendom må ikke udsættes for fare.
  • Afstand til banerne på på offentlige flyvepladser skal være mindst 5 km og ved militære flyvestationer mindst 8 km.
  • Afstand til større offentlig vej og bymæssig bebyggelse skal være minimum 150 m.
  • Overflyvning af tæt bebyggede områder, herunder sommerhusområder og beboede campingpladser er ikke tilladt.
  • Droner skal vige for alle bemandede fly.


Anmeldelser af droner.


Vi har udvalgt nogle af vores yndlingsdroner i de forskellige kategorier og lavet en lille beskrivelse af dem.

Indendørs droner:

ALLE droner kan flyves indenfor – det er blot et spørgsmål om plads og flyvefærdigheder – men her har vi samlet de typer de fleste vil kunne håndtere indenfor hvis der er lidt plads til at flyve.
Med en indendørs drone kan du lave loops i alle retninger, og lave alle mulige sjove stunts indendørs.
Nano og mikro doner bør kun benyttes udendørs hvis der er HELT vindstille – da deres lave vægt vil gøre at de udendørs flyver lige præcis den vej vinden blæser.


Til kontoret, stuen eller lignende:

Colour Quad XS.


Verdens pt. mindste drone, den måler 22mm mellem motorakslerne. Dronen er så lille at den bliver opbevaret i fjernbetjeningen når du ikke bruger den.
Dronen kan lave loops, og styres i alle retninger som de større droner.

Cheerson CX-10C- mikro drone med kamera.


Det var Cheerson CX-10, der viste vejen for de helt små droner. Med en afstand mellem motorakslerne på 33mm var verden forbløffet da den kom på markedet i 2014. Den fås nu i flere varianter - blandt andet med kamera.
Dronerne kan lave loops, og i øvrigt styres i samme retninger som større droner, de nye modeller kommer med headless mode, så det er muligt at indstille styringen så "tilbage" altid er tilbage mod fjernbetjeningen uanset hvordan dronen vender i lufte.
Bemærk: hvis du vælger kamera modellen skal du bruge et mikro SD kort for at gemme optagelserne.Hubsan X4: er det mest populære mærke indenfor minidroner – de kan klare en smule vind udendørs, de er meget stabile, og de man kan indstille dem på 3 sværhedsgrader kan man øve sig på tricks i begynder mode og skrue op for hastigheden efterhånden som man bliver bedre.
Hubsan fås med kamera – både udgaver hvor du optager på mikro-SD kort og kan se resultatet på computeren efterfølgende – de fås også i FPV udgave, hvor der er en skærm på fjernbetjeningen, så du kan se hvad kameraet peger på.


Habrok plus dronen er en FPV drone, hvor du sætter smartphone på fjernbetjeningen og så kan du se hvad kameraet peger på – og kan optage på telefonen. Den er egnet til at flyve indendørs og kan klare en smule vind udendørs.
Dromida dronerne er utroligt stabile og har et stort kraftoverskud. Du kan indstille dem på flere sværhedsgrader – lige fra langsom flyvning med begrænsninger på krængning m.m. – til at alle gyroer er slået fra og der er fuldt udslag i alle retninger. Vi har testfløjet Dromida Ominus udendørs hvor der var vindstød af 12 sekundmeter.


Droner til brug indendørs og udendørs brug:

Vi har her taget de droner med som med lidt øvelse vil kunne bruges i en normal stue, samtidig med at de er tunge nok til at flyve udenfor når der er en smule vind.


Mini droner (50-200mm mellem motorakslerne):


Hubsan X4: er det mest populære mærke indenfor minidroner – de kan klare en smule vind udendørs, de er meget stabile, og de man kan indstille dem på 3 sværhedsgrader kan man øve sig på tricks i begynder mode og skrue op for hastigheden efterhånden som man bliver bedre.
Hubsan fås med kamera – både udgaver hvor du optager på mikro-SD kort og kan se resultatet på computeren efterfølgende – de fås også i FPV udgave, hvor der er en skærm på fjernbetjeningen, så du kan se hvad kameraet peger på.

 


Habrok plus
dronen er en FPV drone, hvor du sætter smartphone på fjernbetjeningen og så kan du se hvad kameraet peger på – og kan optage på telefonen. Den er egnet til at flyve indendørs og kan klare en smule vind udendørs.Dromida dronerne er utroligt stabile og har et stort kraftoverskud. De kan lave loops, og du kan indstille dem på flere sværhedsgrader – lige fra langsom flyvning med begrænsninger på krængning m.m. – til at alle gyroer er slået fra og der er fuldt udslag i alle retninger. Vi har testfløjet Dromida Ominus udendørs hvor der var vindstød af 12 sekundmeter.

 


Droner til udendørs brug:

Her har vi samlet nogle droner, der vil kunne bruges udendørs de fleste dage – bemærk at det kræver en øvet pilot at flyve drone når der er vind – kommer dronen ud for kraftigere vind end den er designet til kan den flyve langt væk før den lander – sørg altid for ikke at flyve for højt når der er hård vind.

Mini droner (50-200mm mellem motorakslerne):

Dromida Ominus og Dromida Vista er utroligt stabile droner, med et stort kraftoverskud. De kan lave loops, og du kan indstille dem på flere sværhedsgrader – lige fra langsom flyvning med begrænsninger på krængning m.m. – til at alle gyroer er slået fra og der er fuldt udslag i alle retninger. Vi har testfløjet Dromida Ominus udendørs hvor der var vindstød af 12 sekundmeter.


Store droner uden GPS:


Hubsan X4 Brushless har enormt kraftoverskud – dens børsteløse motorer kan klare de fleste vindstyrker. Den kan ikke lave flips, men søger du en RTF racer drone er den et godt bud – rækkeviden er op til 800 m.


Store droner med GPS:


DJi dronerne fås i mange udgaver – lige fra en standard version uden kamera, hvor du selv kan tilføje udstyr til meget dyre udgaver, hvor dronen fra start er udstyret med 4K kamera med fjernstyret gimball. Fælles for dem alle er at de er udstyret med GPS, så du kan indstille dem til at flyve tilbage til kalibreringspunktet hvis du mister forbindelsen til dronen.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Fortsæt indkøb