RcFun.dk, Danmarks sjoveste butik
http://rcfun.dk/Resources/Files/templates/template7/logo.png 42430001 RcFun.dk 100-10000 Østergade 26, st. tv 3600 Frederikssund
RcFun.dk v. Hammerskov Logistik ApS

Indkøbskurv
Beløb: 0,00 DKK Antal: 0
GÅ TIL KURVEN

Tips om droner

Hvilken drone skal jeg vælge, hvad er forskellen på dronerne, hvordan lærer jeg at flyve den? På denne side forsøger vi at give svar på disse spørgsmål.

Generelt om droner.

Klik her hvis du søger efter reglerne for droneflyvning for private, vi har samlet data fra trafikstyrelsen, så du kan printe dem, eller tage dem med dig på din smartphone.

Vi begyndte at sælge quadcoptere i 2008. Gyroerne kunne ikke helt følge med, så stabiliteten lod meget tilbage at ønske, på det tidspunkt kaldte de fleste dem ufo’er.

I løbet af 2012-2013 skete der en stor udvikling indenfor området, og så tog det fart – quadcoptere til at købe for rimelige penge og de var nu i en kvalitet så alle kunne være med, samtidig med dette begyndte de fleste at bruge det mere mundrette udtryk ”droner”.

Men hvad er en drone, og hvad må man bruge den til?

Rent teknisk er en drone er et fartøj, der kan flyve autonomt eller efter en programmeret rute. Dvs. det er produkter som Parrob Bebop, DJi Phantom med indbygget GPS, hvor man kan bestemme hvilken rute dronen skal flyve.

De mindre modeller, hvor man hele tiden skal styre dem med fjernbetjeningen hedder egentlig quadcoptere (hvis der er flere rotorblade kan de hedde hexacoptere eller octacoptere), men kald dem hvad du har lyst til – vi ved hvad du mener. I resten af denne beskrivelse bruger vi udtrykket droner, da det pt. er det mest benyttede, uanset definitionen.

For at bruge en drone til erhvervsmæssig brug skal man have et certifikat, reglerne på disse sider gælder privat brug, du må flyve med den hvor der er god afstand til andre - for flere detaljer, kan du klikke her – hvor vi har lavet dokument med reglerne for droneflyvning.

Hvilken drone skal man vælge?

De store droner er udstyret med forskellige elektroniske hjælpemidler, der gør dem utrolig stabile og brugervenlige når de først kommer i luften. De vil dog ofte være en stor mundfuld for en begynder, da der ofte er en del kalibreringer man skal lave for at de fungerer korrekt. Til begyndere anbefaler vi derfor en af de mindre droner, du kan læse mere om dronetyperne længere nede på siden.

Hvor skal man begynde med at flyve?

Det er nemmest at lære at flyve hvis man har mulighed for at øve sig indendørs, da vinden jo er en faktor så snart man kommer udenfor. Det er vigtigt at der er god plads hvor man øver sig, dronen flyver ved at blæse luft nedad – og hvis den luft bliver kastet tilbage af noget giver det turbolens, som kan være svært at håndtere for en begynder.

Hvis man ikke har mulighed for at øve sig indenfor er det vigtigt at man finder et sted hvor der er så vindstille som muligt og hvor der er god plads.

Hvordan lærer man at flyve?

Den bedste måde at lære at flyve på er ved at kaste sig forsigtigt ud i det - find ud af hvordan man styrer en drone - og hvordan man lander den sikkert igen hvis det er ved at gå galt
Brug gerne de første par opladninger på at få dronen op i en meters højde og lad den dale langsomt ned (ikke slippe gassen helt – kun en lille smule). Når du har styr på det, kan du forsøge dig med at lette op i en meters højde, flyve lidt fremad og lade den dale langsomt ned.
Når du har styr på den del kan du langsomt udvide med at flyve i cirkler og andet – når det er ved at gå galt lander du dronen ved langsomt at slække på gassen - og slippe den helt når den er landet.
Hvis dronen vælter, eller rammer direkte ind i en mur, et træ eller lignende er det vigtigt at du slipper gassen helt, da du ellers risikerer at skade motor, fartregulator eller printboard.
Bemærk: Langt størstedelen af vores droner er med Lithium batterier, det er derfor vigtigt at de ikke bliver helt afladt under flyvning - det er dit ansvar at finde ud af hvordan DIN drone indikerer at det er tid til at lade batteriet.


Anmeldelser af droner.


Vi har udvalgt nogle af vores yndlingsdroner i de forskellige kategorier og lavet en lille beskrivelse af dem.

Indendørs droner:

ALLE droner kan flyves indenfor – det er blot et spørgsmål om plads og flyvefærdigheder – men her har vi samlet de typer de fleste vil kunne håndtere indenfor hvis der er lidt plads til at flyve.
Med en indendørs drone kan du lave loops i alle retninger, og lave alle mulige sjove stunts indendørs.
Nano og mikro doner bør kun benyttes udendørs hvis der er HELT vindstille – da deres lave vægt vil gøre at de udendørs flyver lige præcis den vej vinden blæser.


Til kontoret, stuen eller lignende:

Colour Quad XS.


Verdens pt. mindste drone, den måler 22mm mellem motorakslerne. Dronen er så lille at den bliver opbevaret i fjernbetjeningen når du ikke bruger den.
Dronen kan lave loops, og styres i alle retninger som de større droner.

Cheerson CX-10C- mikro drone med kamera.


Det var Cheerson CX-10, der viste vejen for de helt små droner. Med en afstand mellem motorakslerne på 33mm var verden forbløffet da den kom på markedet i 2014. Den fås nu i flere varianter - blandt andet med kamera.
Dronerne kan lave loops, og i øvrigt styres i samme retninger som større droner, de nye modeller kommer med headless mode, så det er muligt at indstille styringen så "tilbage" altid er tilbage mod fjernbetjeningen uanset hvordan dronen vender i lufte.
Bemærk: hvis du vælger kamera modellen skal du bruge et mikro SD kort for at gemme optagelserne.Hubsan X4: er det mest populære mærke indenfor minidroner – de kan klare en smule vind udendørs, de er meget stabile, og de man kan indstille dem på 3 sværhedsgrader kan man øve sig på tricks i begynder mode og skrue op for hastigheden efterhånden som man bliver bedre.
Hubsan fås med kamera – både udgaver hvor du optager på mikro-SD kort og kan se resultatet på computeren efterfølgende – de fås også i FPV udgave, hvor der er en skærm på fjernbetjeningen, så du kan se hvad kameraet peger på.


Habrok plus dronen er en FPV drone, hvor du sætter smartphone på fjernbetjeningen og så kan du se hvad kameraet peger på – og kan optage på telefonen. Den er egnet til at flyve indendørs og kan klare en smule vind udendørs.
Dromida dronerne er utroligt stabile og har et stort kraftoverskud. Du kan indstille dem på flere sværhedsgrader – lige fra langsom flyvning med begrænsninger på krængning m.m. – til at alle gyroer er slået fra og der er fuldt udslag i alle retninger. Vi har testfløjet Dromida Ominus udendørs hvor der var vindstød af 12 sekundmeter.


Droner til brug indendørs og udendørs brug:

Vi har her taget de droner med som med lidt øvelse vil kunne bruges i en normal stue, samtidig med at de er tunge nok til at flyve udenfor når der er en smule vind.


Mini droner (50-200mm mellem motorakslerne):


Hubsan X4: er det mest populære mærke indenfor minidroner – de kan klare en smule vind udendørs, de er meget stabile, og de man kan indstille dem på 3 sværhedsgrader kan man øve sig på tricks i begynder mode og skrue op for hastigheden efterhånden som man bliver bedre.
Hubsan fås med kamera – både udgaver hvor du optager på mikro-SD kort og kan se resultatet på computeren efterfølgende – de fås også i FPV udgave, hvor der er en skærm på fjernbetjeningen, så du kan se hvad kameraet peger på.


Habrok plus
dronen er en FPV drone, hvor du sætter smartphone på fjernbetjeningen og så kan du se hvad kameraet peger på – og kan optage på telefonen. Den er egnet til at flyve indendørs og kan klare en smule vind udendørs.Dromida dronerne er utroligt stabile og har et stort kraftoverskud. De kan lave loops, og du kan indstille dem på flere sværhedsgrader – lige fra langsom flyvning med begrænsninger på krængning m.m. – til at alle gyroer er slået fra og der er fuldt udslag i alle retninger. Vi har testfløjet Dromida Ominus udendørs hvor der var vindstød af 12 sekundmeter.


Droner til udendørs brug:

Her har vi samlet nogle droner, der vil kunne bruges udendørs de fleste dage – bemærk at det kræver en øvet pilot at flyve drone når der er vind – kommer dronen ud for kraftigere vind end den er designet til kan den flyve langt væk før den lander – sørg altid for ikke at flyve for højt når der er hård vind.

Mini droner (50-200mm mellem motorakslerne):

Dromida Ominus og Dromida Vista er utroligt stabile droner, med et stort kraftoverskud. De kan lave loops, og du kan indstille dem på flere sværhedsgrader – lige fra langsom flyvning med begrænsninger på krængning m.m. – til at alle gyroer er slået fra og der er fuldt udslag i alle retninger. Vi har testfløjet Dromida Ominus udendørs hvor der var vindstød af 12 sekundmeter.


Store droner uden GPS:


Hubsan X4 Brushless har enormt kraftoverskud – dens børsteløse motorer kan klare de fleste vindstyrker. Den kan ikke lave flips, men søger du en RTF racer drone er den et godt bud – rækkeviden er op til 800 m.


Store droner med GPS:


DJi dronerne fås i mange udgaver – lige fra en standard version uden kamera, hvor du selv kan tilføje udstyr til meget dyre udgaver, hvor dronen fra start er udstyret med 4K kamera med fjernstyret gimball. Fælles for dem alle er at de er udstyret med GPS, så du kan indstille dem til at flyve tilbage til kalibreringspunktet hvis du mister forbindelsen til dronen.

 

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Fortsæt indkøb